2 SERIJA. Kaip kurti trauką, partnerystę ir meilę?

Meilės erdvę galima nusakyti tam tikromis trijomis dimensijomis: esybinė meilė, asmenybinė meilė, prigimties meilė. Žmonės dažnai gyvena dviejose dimensijose ir teigiamus jausmus bei prisirišimą prie kito žmogaus vadina „meile“, bet neatranda gylio – esybinės dimensijos. Tačiau visos dimensijos yra vienodai svarbios.

Šioje serijoje nagrinėsime, kokie pagrindiniai visų trijų meilės dimensijų principai. Kuo skiriasi asmenybinė meilė nuo esybinės? Kada meilė iš susietumo būsenos pavirsta vektoriumi? Kada asmenybė gauna meilę ir kokius kriterijus ji turi atitikti? Ką suteikia asmenybinė meilė? Kodėl asmenybiniai santykiai būna komplikuoti?

Kas yra prigimties meilė? Kaip ji veikia ir kokias stadijas praeina? Kodėl prigimties meilė yra gamtos dovana ir veikia tarsi narkotikas? Koks jos tikslas? Ir kodėl santykiai sukurti šios meilės pagrindu yra nestabilūs? Kaip prarandame galimybę ilgai ir gražiai mėgautis šia meile?

Ir galiausiai, kas yra esybinė meilė? Ką ji suteikia asmenybinei ir prigimties meilėms? Kaip ją atrasti? Kaip vis tik būti laimingiems santykiuose ilgą laiką?

Baigti ir tęsti